A munka folytatására kaptunk felhatalmazást
2014.04.13
A választópolgárok elégedettség alapján döntöttek – fejtette ki Kósa Lajos, a Fidesz-frakció ügyvezető alelnöke és Debrecen polgármestere a Hír TV P8 című műsorában.

Egyelőre nincs arra igény, hogy hozzányúljanak valamelyik kétharmados törvényhez, ha ez mégis szükségessé válna, akkor a kormánypártoknak meg kell győzniük az ellenzéki pártokat. A munkát nem befolyásolja a kétharmad – hangsúlyozta Kósa Lajos."az ellenzék antidemokratikus felfogással rendelkezik, miszerint ha nem ők nyerik a választásokat, akkor minden semmis."A kormánykoalíció a választások után folytatja az eddig elkezdett munkát, hiszen a szavazóktól erre kaptak felhatalmazást. Hozzátette: a választópolgárok elégedettség alapján döntöttek. Kósa Lajos úgy véli, kétharmados győzelem esetén a választópolgárok azt igazolják, hogy nem tudtak azonosulni az ellenzéki programmal.A választási rendszert ért baloldali kritikákra Kósa úgy reagált: az ellenzék antidemokratikus felfogással rendelkezik, miszerint ha nem ők nyerik a választásokat, akkor minden semmis. Rámutatott, Mesterházy Attila baloldali vezető még mindig kormányváltó hangulatot érez úgy, hogy az ország már túl van a választások nagy részén. Tudni kell veszíteni, emelt fővel kell távozni – hangsúlyozta a P8 stúdiójában.40 éves korig terjesztené ki a szociálpolitikai támogatást a Fidesz alelnöke. Kósa Lajos a P8-ban azt mondta: erre azért lenne szükség, mert sokan csak 40 éves koruk környékén vállalnak gyereket, és így kiesnek a támogatási rendszerből. Szerinte az intézkedés keveseket érintene, de jelzésértékű lenne, hogy a kormány hosszú távon a demográfiai fogyást tartja a legnagyobb problémának.(mno.hu-fidesz.hu)