A magyarok nemet mondtak a szélsőségekre
2014.04.15
Gyürk András szerint  a magyar választók a leghatározottabban visszautasították a szélsőségeket, legyenek azok bal- vagy jobboldaliak és visszautasították a gyűlöletkeltést, amely a valódi problémák megoldása helyett az ország nemzetközi lejáratásával foglalkozott.

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a hétfő esti strasbourgi plenáris ülésen értékelte a magyar országgyűlési választások eredményét. A delegációvezető szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség ma Magyarországon a stabilitás záloga és az egyetlen garancia a szélsőségek ellen."A Fidesz-KDNP pártszövetség ma Magyarországon a stabilitás záloga és az egyetlen garancia a szélsőségek ellen."A magyar polgárok az április 6-ai országgyűlési választásokon ismét kétharmados felhatalmazáshoz juttatták a Fidesz-KDNP szövetséget. Európában is egyedülálló, hogy egy pártszövetség egymás után kétszer alkotmányozó többséget szerezzen - húzta alá Gyürk András. A delegációvezető szerint a magyar választók a leghatározottabban visszautasították a szélsőségeket, legyenek azok bal- vagy jobboldaliak. "Visszautasították a gyűlöletkeltést, amely a valódi problémák megoldása helyett az ország nemzetközi lejáratásával foglalkozott. Visszautasították azt a populista propagandát is, amely az Európai Unióból való kilépés veszélyes programját tűzte zászlajára" – hívta fel a figyelmet Gyürk András. "A magyar polgárok arra adtak felhatalmazást, hogy a kormány folytassa a gazdaság rendbetételét és a munkahelyteremtést. Folytassa a szociális biztonság erősítését és a családok terheinek mérséklését. Ezek ma a magyar társadalom legfontosabb kérdései, és ezek állnak pártszövetségünk programjának középpontjában" – hangsúlyozta a delegációvezető. "A Fidesz-KDNP pártszövetség ma Magyarországon a stabilitás záloga és az egyetlen garancia a szélsőségek ellen" – zárta felszólalását Gyürk András.(fidesz-eu.hu-fidesz.hu)