Újabb külföldi gratulációk Orbán Viktornak
2014.04.26
Az UNESCO főigazgatója és Algéria elnöke is levélben gratulált Orbán Viktor kormányfő és pártja, a Fidesz választási győzelméhez - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

"Magyarország az UNESCO kiemelkedő partnere, különösen a természettudományok és a kulturális örökség területén" - hangsúlyozta levelében Irina Bokova, az UNESCO, azaz az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének főigazgatója.   A szervezet vezetője biztos abban, hogy Magyarország és az UNESCO együttműködése Orbán Viktor újabb kormányzati ciklusa idején tovább erősödik majd.   Abdel-Azíz Buteflika, Algéria elnöke levelében kiemelte: Orbán Viktor nagyarányú győzelme azt tükrözi, hogy a magyar nép határozottan támogatja a miniszterelnök programját és intézkedéseit. Az észak-afrikai ország nemrég újraválasztott államfője kifejtette: szeretne továbbra is együttműködni Orbán Viktorral a politikai párbeszéd és a kétoldalú kapcsolatok erősítése érdekében.   A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatása szerint levélben gratulált Orbán Viktornak a Seychelle-szigetek elnöke, James Michel is.(MTI-fidesz.hu)