A kínai miniszterelnök is gratulált Orbán Viktornak
2014.05.12
Levélben gratulált Orbán Viktor újbóli kormányfővé választásához Li Ko-csiang kínai miniszterelnök - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Li Ko-csiang felidézte, hogy az elmúlt években a kínai-magyar kapcsolatok fejlődésének számos fontos momentuma volt. Példaként említette Orbán Viktor februári pekingi látogatását, és hogy nemrég telefonon is egyeztettek a kétoldalú kapcsolatokról.A kínai miniszterelnök emlékeztetett továbbá, hogy az idén ünneplik a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. és a baráti együttműködési partnerség létesítésének 10. évfordulóját. Li Ko-csiang szerint mindez jó lehetőséget ad az együttműködés kiterjesztésére minden téren, és arra, hogy akétoldalú kapcsolatokat még magasabb szintre emeljék - idézte a levelet a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Orbán Viktort szombaton választotta újra miniszterelnökké az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára.(MTI-fidesz.hu)