Egyedül a Fidesz-KDNP képes hitelesen képviselni a magyar érdekeket
2014.05.16
Navracsics Tibor szerint ma Magyarországon egyetlen olyan párt van, mely hitelesen ellátja a magyar nemzeti érdekek képviseletét az Európai Parlamentben, ez pedig a Fidesz-KDNP.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken egy Nagykátán tartott kormánypárti kampánygyűlésen mintegy százhúsz érdeklődő előtt arról beszélt: az Európai Unió "nem akar kiszúrni senkivel", ám a teljesítményt nézi és azt, ki hogyan áll ki saját igazáért. Éppen ezért az EP-választás tétje, hogy "olyan politikusokat küldjünk Brüsszelbe, akik alkalmasak arra, hogy Magyarország érdekeit képviseljék" - tette hozzá."Az EP-választásokon való jó szereplés az Európai Néppárt győzelme szempontjából is fontos."A miniszterelnök-helyettes szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség az egyetlen, amely "felvállalja a konfliktust, világosan tudja, melyek hazánk érdekei, és kiáll ezekért" - fogalmazott.Az EP-választásokon való jó szereplés az Európai Néppárt győzelme szempontjából is fontos. "A választók is elvárják tőlünk ezt a győzelmet, miután a legutóbbi választások eredményeként a magyar baloldal meg van verve, mert megverték magukat, és nincsenek hiteles politikusaik" - mondta Navracsics Tibor. Gyurcsány Ferenc szisztematikusan szétrombolta a baloldalt, és mindent megtett azért, nehogy talpra álljon - tette hozzá a miniszter. Jelezte: a mostani kampányban legaktívabb pártok legsarkosabb nézetei valamiféle Magyarország nélküli uniót vázolnak fel, a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció például Európai Egyesült Államokat akar, azaz, hogy "hazánk tűnjön el egy egységes Európában, és lehetőleg ne kelljen tovább Magyarországgal foglalkozni, mert csak zavaró tényező".A DK forgatókönyvének megvalósulása esetén Magyarország eltűnne a térképről, és vele együtt eltűnne az az ezeréves állam is, amely eddig megtartotta ezt a nemzetet. Gyurcsányék szerint pedig ezzel együtt minden európai állam is eltűnne - mondta Navracsics Tibor. Éppen azt szüntetnék meg, ami Európát Európává tette, és mind a mai napig a világ fejlődésének élvonalába emelte, hiszen a nemzetek és az államok adják a kontinens történelmének lényegét - húzta alá a politikus.Emlékeztetett: a rendszerváltás egyik fő jelszava volt, hogy Európához és a NATO-hoz csatlakozhasson az ország. Az elmúlt tíz évnek "nem vesztesei vagyunk", hiszen mindenki ismer EU-forrásból megvalósított beruházásokat saját környezetében - mondta.Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórumon arról beszélt, hogy Nagykáta környékén is számos fejlesztés zajlik uniós forrásból, amely az agrár- és vidékfejlesztési támogatásoknak is 81 százalékát biztosítja. Magyarország nettó haszonélvezője a tagságnak, ennek köszönhetően a következő hét évben 25 milliárd euró érkezik az országba. Ez az összeg egy főre vetítve a második a tagállamok rangsorában - hangsúlyozta.(MTI - fidesz.hu)