A parlament a szünet előtt dönthet az árfolyamrés ügyében
2014.06.03
Akár még az Országgyűlés nyári szünete előtt dönthetnek a képviselők az árfolyamrés ügyében - mondta Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője a Kúria Kásler Árpád ügyében hozott döntésére reagálva kifejtette, hogy tanulmányozni kell még a Kúria döntését, ám mivel az árfolyamrésre vonatkozó szabályozás tisztességtelen, az erre beszedett pénz minden devizahitelesnek visszajár.A Kúria nem a már régóta várt jogegységi döntését hozta meg az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében, hanem az OTP és Kásler Árpád közötti ügyben mondta ki, hogy devizavételi és a devizaeladási árfolyam alkalmazását előíró szerződés feltétel, tehát az árfolyamrés semmis.Ezért Rogán Antal úgy vélte, hogy ha ez az ítélet már a jogegységi döntést is előrevetíti, akkor ezzel már a parlamentnek is foglalkoznia kell ebben az ülésszakban, tehát várhatóan július 15-ödikéig - mivel a frakcióvezető szerint várhatóan legkésőbb július közepéig tarthat a tavaszi ülésszak.(inforadio.hu - fidesz.hu)