Magyarország az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet
2014.06.05
Az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet Magyarország 2014-2020 között, az egy állampolgárra jutó támogatás összege 720 ezer forint lesz, hetvenezer forinttal több, mint az előző hétéves időszakban - mondta Csepreghy Nándor.

A XIII. Európai Mobilitási Hét A mi utcánk, a mi jövőnk! című nyitókonferenciáján a helyettes államtitkár elmondta, hogy a 28 tagállam körében az egy lakosra jutó nettó támogatás összegét tekintve Magyarország a második helyen áll. Magyarország tíz ágazati operatív program keretében valósítja meg fejlesztési terveit 2014-2020 között, ezek közül Brüsszel már nyolcat véglegesített, és minden esély megvan arra, hogy 2014. október 24-én a pályáztatási időszak elinduljon - közölte. „A 28 tagállam körében az egy lakosra jutó nettó támogatás összegét tekintve Magyarország a második helyen áll.”Emlékeztetett, hogy az EU a hétéves időszakban 11 célterület fejlesztéséről döntött, ezek között kiemelt helyen szerepel az energiafüggetlenség növelése, a megújuló energiák nagyobb arányú felhasználása. Magyarország vállalta, hogy 2020-ig a jelenlegi hét százalékról 20 százalékra növeli a megújuló energiák felhasználási arányát a fosszilis energiák rovására. Magyarország fő célja hogy a következő hét évben meghatározott fejlesztési területeken a beruházások energiatakarékos, környezetbarát energiarendszerek alkalmazása mellett valósuljanak meg - mondta Csepreghy Nándor. Az Európai Mobilitás Hét nyitó konferenciájának házigazdája és társszervezője, a gyulai önkormányzat részéről Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: a mobilitási hét rendezvénysorozat egyre népszerűbb Magyarországon, több mint száz önkormányzat, mellettük civil szervezetek, iskolák és közösségek csatlakoznak az autómentes közlekedési napok programjaihoz. Az autómentes napok legjobb szervezéséért járó díjat 2013-ban Gyula Város Önkormányzata nyerte el, a város méltó helyszíne a két napos előkészítő nyitókonferenciának és rendezvénynek - mondta a polgármester.(MTI-fidesz.hu)