Megállt a pénzromlás
2014.06.11
A kormány tartósan alacsony inflációra számít a következő években is.

Továbbra is tartósan alacsony Magyarországon az infláció, a pénzromlás megállt az utóbbi hónapokban – mondta a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján. Szavai szerint ez azt is jelenti, hogy kiszámíthatóbbá váltak a hétköznapok a családok, a nyugdíjasok és a vállalkozók számára is."A fizetések és a nyugdíjak is tartósan őrzik értéküket, s emellett kevesebbet kell fizetni az élelmiszerekért, a rezsiért, valamint a tartós fogyasztási cikkekért is."Hoppál Péter felhívta a figyelmet, hogy 1968 óta nem volt ilyen alacsony az infláció hazánkban, mint az elmúlt két hónapban. Április után májusban is az a helyzet állt elő, hogy megállt a drágulás a tavalyi árakhoz viszonyítva, „sőt, kicsivel még csökkentek is” – fűzte hozzá.A Fidesz szóvivője kijelentette, hogy ennek hatásaként a fizetések és a nyugdíjak is tartósan őrzik értéküket, s emellett kevesebbet kell fizetni az élelmiszerekért, a rezsiért, valamint a tartós fogyasztási cikkekért is.„A rezsicsökkentésnek köszönhetően a háztartási energiaárak csökkentek a legnagyobb mértékben, ez 12,5 százalékot jelent ” - emelte ki. Ugyanakkor jelezte, hogy a kormányzó pártszövetség vállalta, hogy az idei évben is tovább folytatják a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedéseket.Mint ismert: áprilisban a gáz ára csökkent, szeptemberben az áram, októbertől pedig a távfűtés árát mérséklik.Hoppál Péter arról is tájékoztatott, hogy tartósan alacsony inflációra számítanak a következő időszakban is, prognózisuk szerint idén 0,8 százalék, jövőre 2,5-3 százalék, 2016-17-ben pedig három százalék környékén lehet az éves infláció.(fidesz.hu)