A Fidesz-frakció vizsgálatot kér a kormánytól
2014.06.19
A magyarországi RTL csoport számviteli trükkökkel elérte, hogy az elmúlt években a sokmilliárdos nyereség ellenére sem fizettek hazánkban társasági nyereségadót.

Az RTL Klub vezetői tegnapig mindenhol azt nyilatkozták, hogy az RTL csoport eddig is fizetett Magyarországon adót. A ma napvilágra került információk azonban azt mutatják, hogy az RTL Klub vezetői nem mondtak igazat.A több mint hatmilliárdos adózás előtti nyereséggel rendelkező magyarországi RTL csoport számviteli trükkökkel elérte, hogy az elmúlt években a sokmilliárdos nyereség ellenére sem fizettek Magyarországontársasági nyereségadót.A Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja vizsgálatot kér a kormánytól. Arra kérjük az illetékes kormányzatiszerveket, hogy részletesen vizsgálják ki, miként állhatott elő az a helyzet, hogy a sokmilliárdos nyereséggel rendelkező RTL csoport Magyarországon két év óta egyetlen fillér társasági nyereségadót sem fizet.(Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja)