A szerencsejáték-tevékenység hazánkban tárgyi áfamentes volt eddig is
2014.06.26
Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő közleménye.

A módosító javaslat indoklásában minden részletesen szerepel. A szerencsejáték-tevékenység Magyarországon tárgyi áfamentes, így az utána fizetett koncessziós díj sem lehet áfás, soha nem is volt, sem az MSZP-kormányok idején, sem az elmúlt négy évben. Ez felel meg az Európai Bíróság adóügyekben hozott ítéletének, mely ítéletre a módosító javaslat hivatkozik is.A távszerencsejátékból keletkező bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek az MLSZ-hez, tekintve, hogy ezen költségek nagy része sportfogadásból származik, így ez logikus. A koncessziók nyerteseit senki sem teszi törvényileg sérthetetlenné.A koncesszió lényege, hogy kizárólagos tevékenységre vonatkozik. Ezt idáig csak a koncessziós szerződés rögzítette. Az MSZP-kormányok is olyan koncessziós szerződést kötöttek, amelyek kizárólagosságot írtak elő, csupán a törvényi szabályozásuk kerül összhangba az MSZP-kormányok idején is használt gyakorlattal.(Fidesz-frakció)