Pénteken dönthet a Ház a devizahitelesek megsegítését célzó javaslatról
2014.06.29
Hétfőn és pénteken folytatja rendkívüli nyári ülésezését a parlament, a képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kabinet bankszanálásról és kormányzati szerkezetátalakításáról szóló javaslatait, de módosíthatják a földtörvényt és az elektronikus sportfogadás szabályait is.

A Ház hétfői ülése 13 órakor a közelmúltban elhunyt Hasznos Miklós volt KDNP-s országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel kezdődik, majd a jobbikos Lukács László és a DK színeiben politizáló független Varju László vehetik fel mandátumukat. Mindkét politikus egy az Európai Parlamentbe távozó képviselőt váltja: előbbi Balczó Zoltánt, míg utóbbi Molnár Csabát."A Fidesz korábban közölte, mihamarabb tárgyalni kívánják a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatát."A napirend előtti felszólalások után azokról a törvénymódosításokról dönthet az Országgyűlés, amelyeket a magyarországi nemzetiségek bizottsága javasolt a nemzetiségi választásokkal összefüggésben. Az ezt követő interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után a parlament összevont vitát folytat majd arról az oktatási törvénycsomagról, amely például a kancellári rendszer bevezetését és a Testnevelési Egyetem önállóvá válását tartalmazza. Mivel a képviselők kivételes eljárásban tárgyalják a kormányzati előterjesztést, a vita után döntenek is róla.Pénteken öt törvényjavaslat, egy pénzügyi tárgyú és a sportfogadást érintő fideszes törvénymódosítás, a bankszanálással összefüggő javaslat, a kormányzati szerkezetalakítással kapcsolatos előterjesztés, valamint a földtörvény módosításának elfogadása várható.A házelnök előzetes napirendi javaslata nem tartalmazza, de a Fidesz korábban közölte, mihamarabb tárgyalni kívánják a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatát.(MTI - fidesz.hu)