Ismét a magyar családok mellé állunk
2014.07.04
Meg fogjuk védeni a deviza- és forinthiteleseket a bankokkal szemben, és kiállunk a rezsicsökkentés mellett – szögezte le Rogán Antal.

Rogán Antal napirend előtti felszólalásában elmondta, ősszel, az önkormányzati választáson a polgárok az idén harmadszor mondhatnak ítéletet a politikai pártokról, azok politikusairól. Az országgyűlési és az európai parlamenti választáson az ellenzék gyakorlatilag elégtelent kapott a választóktól. Oka volt annak, hogy inkább a kormányzó pártokat választották a szavazók – húzta alá a frakcióvezető."MINDEN ALKALOMMAL FIGYELÜNK ÉS ODAÁLLUNK A MAGYAR CSALÁDOK MELLÉ, HA MEGPRÓBÁLNAK EGY ÚJABB BŐRT LEHÚZNI RÓLUK."Rogán Antal szerint a legfontosabb ok az volt, hogy az elmúlt négy esztendőben nem ijedtek meg sem a multiktól, sem a bankoktól, és ha kellett, akkor velük szemben mindig a magyar családok oldalára álltak, és ez így lesz a jövőben is. A frakcióvezető elmondta, a Ház előtt fekszik az a törvény, melyben a Kúria döntését követően a devizahiteleseknek szolgáltatnak első lépésben igazságot. Világossá tettük az elmúlt napokban is, hogy minden alkalommal figyelünk és odaállunk a magyar családok mellé, ha megpróbálnak egy újabb bőrt lehúzni róluk, például a bankok – szögezte le.Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, hogy miközben a parlament tárgyalja a devizahitelek megoldásáról és kivezetéséről szóló törvényjavaslatot, aközben egyes bankok a következő három hónapban is kamatot szeretnének emelni. Azaz egy újabb bőrt akarnak lenyúzni a deviza és a forinthitelesekről egyaránt – jegyezte meg.A politikus szerint nem véletlenül nyújtották be azt a módosító indítványt, mely arról szól, hogy megtiltják a kamatemelést a következő hónapokban a bankok számára. A korábbiak is tisztességtelenek voltak, azokat is vissza kell majd fizetni a megfelelő bírósági eljárások után – jegyezte meg." 2014-ben is folytatódni fog a rezsicsökkentés."Rogán Antal arról is beszélt, hogy a parlament elé került és még a mai napon megvitatják azt a törvényjavaslatot, melyet Németh Szilárd nyújtott be a rezsicsökkentés folytatása ügyében. A frakcióvezető hangsúlyozta, az elmúlt években a rezsicsökkentésben nagyon komoly eredményeket értek el. 2014-ben is folytatódni fog a rezsicsökkentés; szeptemberben a villamos energia, októberben pedig a távhő ára csökken. Ismét a magyar családok mellé állunk a multi, illetve a nagyvállalati érdekekkel szemben – húzta alá.A frakcióvezető leszögezte: ezek a valóban fontos közügyek. Rogán Antal arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy álljanak ezek mellé. Ha ezt teszik, akkor a választók számára is tudnak pozitív üzenetet küldeni, de ha folytatják az elmúlt hónapok politikáját, - ami azonos az elmúlt négy évével -, akkor ne számítsanak jobb osztályzatra – fűzte hozzá.A kormánypártok azt folytatják, amit elkezdtek. Meg fogjuk védeni a deviza- és forinthiteleseket a bankokkal szemben, és kiállunk a rezsicsökkentés mellett. Ez a mi üzenetünk a választók számára az októberi önkormányzati választásra – fogalmazott Rogán Antal. (fidesz.hu)