Korszerűbb épületben látják majd el a betegeket
2014.07.17
Szerkezetkész a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház új sebészeti tömbje, a bokrétaünnepséget csütörtökön tartották a gyulai egészségügyi intézményben.

Kövesdi József megbízott főigazgató az eseményen kiemelte: az új, modern sebészeti tömb több mint 11 ezer négyzetméteres, az ötszintes épületben az orvosok korszerű feltételek mellett tudnak majd dolgozni.    A projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretéből 5,68 milliárd forint uniós támogatást nyert el, a beruházás összköltsége 6,31 milliárd forint. A kivitelezési munkálatok várhatóan az idén decemberben fejeződnek be.    "a foglalkoztatásban meghatározó megyei kórház fejlődése érdemben erősíti Gyula gazdaságát."Görgényi Ernő, Gyula polgármestere rámutatott arra: a kórház és a város története évszázadok óta összeforrt, a foglalkoztatásban meghatározó megyei kórház fejlődése érdemben erősíti Gyula gazdaságát. A kórházban az elmúlt 15 évben impozáns beruházások valósultak meg, hogy az intézmény a kor kihívásai szerinti ellátást nyújtson a térségben élőknek.    Stefka Nóra, a fenntartó Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettese azt mondta,  a korszerű épület és orvostechnikai feltételek növelik a lakosság ellátásának biztonságát, ami az egyik legfontosabb cél.      Az épületegyüttes mátrix rendszerű hotelszárnyában a sebészeti osztályok kapnak helyet. Az épületbe költözik a jelenleg külső telephelyen működő csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály, így az intenzív ellátást igénylő gyermekeket nem kell utaztatni a telephely és a kórház között.(MTI-fidesz.hu)