Felavatták a Groupama Aréna előtti Sas-szobrot
2014.08.09
A Ferencváros családi napján szombaton felavatták a klub új stadionja, a Groupama Aréna előtti Sas-szobrot.

I"Reméljük, ez a szobor találkozópont lesz a fradisták számára és itt ünnepelhetjük majd a labdarúgócsapat 29. bajnoki címét és 21. Magyar Kupa-diadalát" - mondta ünnepi beszédében Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.Tarlós István főpolgármester többek között arról beszélt, hogy az FTC címerét egykori játékosa, Manno Miltiades tervezte 1928-ban és abban már szerepelt a madár, amely akkor még turul volt, s a későbbiekben lett a sas a klub kabalaállata."A Ferencváros családi napjára több ezer érdeklődő látogatott el.""Amíg nem lesz nemzetközi szintű FTC, addig a magyar futball felemelkedéséről nem lehet beszélni" - jelentette ki a városvezető, akit saját bevallása szerint megérintett az ünnepség, mert ötéves kora óta maga is fradista. A Szőke Gábor Miklós által tervezett szobor 8 méter magas, a madár szárnyfesztávolsága 16 méter. Az alkotás, amely egy labdára lecsapó sast ábrázol, 5000 acéldarabból áll. A művész elmondta, eddig fával dolgozott, de az örökkévalóság fontos szempont volt, ezért a rozsdamentes acél mellett döntött.A Ferencváros családi napjára, amelyet egy nappal a csapat Chelsea elleni stadionavató mérkőzése előtt rendeztek, több ezer érdeklődő látogatott el. A drukkerek ingyenes stadionbejáráson vehetnek részt, emellett a nap folyamán koncertekkel szórakoztatják őket és találkozhatnak az egyesület legendás alakjaival.(MTI - fidesz.hu)