Hivatásunk a győzelem
2014.08.10
Győztünk a stadionnal mi magyarok, mi budapestiek, mi, a Fradi – hangzott el az FTC új stadionjának avatóünnepségén.

Vasárnap ünnepélyes keretek között felavatták a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionját, a Groupama Arénát. Szendrey Zsolt rockzenész köszöntője után egy, a korábbi sportarénákat bemutató rövidfilmet tekinthettek meg a jelenlévők, „Búcsú a stadionoktól” címmel. Ezt követően elhangzott a Fradi induló, majd Rúzsa Magdi énekesnő elénekelte a Himnuszt."a legfontosabb, amire a győzelem megtanít, az, hogy képesek vagyunk rá, és ha képesek voltunk most, akkor képesek leszünk máskor is.”Elvégeztük, felépítettük. Férfias küzdelem volt. A férfi kihívást keres, szabadságra vágyik és győzni akar, azért, hogy beteljesítse személyes hivatását, hogy szolgálja Istenét, családját és hazáját, és ha megadatik, kedvenc csapatát, a Fradit – fogalmazott beszédében Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, hangsúlyozva, ma egyetlen dologról kíván beszélni: a győzelemről. Hivatásunk a győzelem. Először is mondjuk ki együtt: győzni jó. Aztán mondjuk ki bátran és büszkén: győztünk. Győztünk a stadionnal mi magyarok, mi budapestiek, mi, a Fradi.Győztünk, mert mindvégig szilárdan hittük, álmunk beteljesedik. Győztünk, mert készek voltunk megdolgozni érte; tapodtat sem hátráltunk, és fikarcnyit sem engedtünk – mondta Fürjes Balázs.A kormánybiztos hangsúlyozta, nincs győzelem önmagunkba, álmainkba és a győzelembe vetett hit nélkül, nincs győzelem társak nélkül, „nincs országépítő győzelem a Mindenható nélkül, vagyis nincs győzelem egyedül.” Ha ezt tudod, akkor tudod, hogy a győzelem nem csupán te vagy, így a győzelem nem tesz önhitté és elbizakodottá. Így hálával fogadod a győzelmet és méltósággal viseled a vereséget olykor, mert nincs győzelem vereség nélkül, de a vereség, a próbatétel, a kudarc, ha jól sáfárkodsz vele, erősebbé tesz, ezért mi megbecsüljük vereségeinket, tudjuk, hogy általuk is vagyunk, akik vagyunk, tudjuk, hogy nélkülük sosem ízlelhetnénk meg a győzelem páratlan ízét – fűzte hozzá az előző gondolathoz kapcsolódóan Fürjes Balázs, aki a Fradit „csodacsapatnak” nevezte. A csapatot méltatva a kormánybiztos arról beszélt, a Ferencváros „a magyar klub, amely végigverte a világot”. Győzelmeit, hőseit, múltját nem lehet elvenni tőlünk. Nem lehetett elvenni a nevét és a színeit sem. Mi nem engedtünk a zöld-fehérből, és nem engedtünk a Ferencvárosból.Mostantól az új stadiont sem lehet elvenni tőlünk – húzta alá Fürjes Balázs, akinek elmondása szerint az új sportkomlexummal „egyetlen célunk és küldetésünk van: a győzelem; megnyerni most már a jövőt is”. A kormánybiztos beszéde végén azt mondta, „a legfontosabb, amire a győzelem megtanít, az, hogy képesek vagyunk rá, és ha képesek voltunk most, akkor képesek leszünk máskor is.”"Itt mindegy ki honnan jön, mindegy, hogy milyen családba született, mindegy, hogy milyen a bőrszíne, a vallása és a származása, a pályán mindenki egyenlő."Kubatov Gábor az FTC elnöke köszönetet mondott mindazoknak a „tehetséges magyar embereknek, akik kivételes precizitással tervezték meg és építették fel ezt a stadiont”, valamint háláját fejezte ki Fürjes Balázsnak, hogy „rendkívüli körültekintéssel, türelemmel és szeretettel” irányította az építkezést.A sportklub vezetője Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének és Bácskai Jánosnak, a IX. kerület fideszes polgármesterének is megköszönte „szolgálatkész hozzáállását”, egyben nagyrabecsülését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnöknek, Springer Ferencnek, az FTC alapító elnökének, valamint a klub egykori klasszis játékosainak, hogy „jó példával jártak előttünk.” Ebben az arénában hozzájuk hasonló példaképekre van szükségünk. A mi fiainknak, lányainknak, unokáinknak meg kell érteniük, hogy itt mindegy ki honnan jön, mindegy, hogy milyen családba született, mindegy, hogy milyen a bőrszíne, a vallása és a származása, a pályán mindenki egyenlő – mondta Kubatov Gábor. A Fradi elnöke hangsúlyozta, „a sportban a fiatalok megtanulhatják a gyengébb társak segítését az őszinteséget, azt, hogy az akaratot és az erőt a jó dolgok szolgálatába lehet és kell is tudni állítani, és azt is, hogy a csapatban végzett munka a legnagyobb öröm”. (fidesz.hu)