Rozgonyi Zoltán a fejlődés és a jövő embere
2014.08.11
Zuglónak olyan polgármesterre van szüksége, aki zuglói, aki ismeri a zuglóiakat, aki hosszú évtizedeket töltött el a kerületben közéleti munkában, és minden képessége és tapasztalata megvan ahhoz, hogy szolgálni tudja az itt lakó embereket - hangsúlyozta Pesti Imre.

Pesti Imre, a Fidesz regionális pártigazgatója hétfőn bemutatta a Fidesz-KDNP XIV. kerületi polgármesterjelöltjét. A honatya az őszi önkormányzati választásokat Zugló szempontjából jelentős eseménynek nevezte, hangsúlyozva, Budapest harmadik legnagyobb kerületéről van szó, közel 140 ezer ember életére lesz hatással a voksolás. „Az elmúlt négy év mindenféleképpen sikeresnek mondható, hiszen Zugló költségvetési hiánya megszűnt, pozitív a mérleg.”A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett, 2010-ben, mikor a fideszes városvezetés átvette a kerületet, Zugló a csőd szélén állt, hatalmas költségvetési hiány mutatkozott, a városrész tele volt korrupciós ügyekkel, teljesítetlen szerződésekkel. Az elmúlt négy év mindenféleképpen sikeresnek mondható, hiszen Zugló költségvetési hiánya megszűnt, pozitív a mérleg.Megteremtődtek az alapjai annak, hogy a kerület egy új fejlődési pályára kerüljön a rendteremtés, a szociális és egészségügy területén, és az egész város fejlődése tekintetében egy új időszámítás kezdődhet 2014-től – fogalmazott Pesti Imre. A Fidesz regionális pártigazgatója kitért rá, „a közvélemény-kutatások és az egyéb vizsgálatok egyértelműen azt jelezték, hogy a zuglóiak zuglóit szeretnének polgármesternek”.A kormánypárti honatya megfogalmazása szerint „Zugló akkor sikeres, ha sikeres a főváros és a kormányzat is” hiszen csak együtt, csak velük összefogva lehet újabb fejlődési pályára tenni a kerületet és még nagyobb eredményeket elérni. Hozzátette, ehhez azonban az kell, hogy „Zugló ne legyen ellenzékben.” Zuglónak olyan polgármesterre van szüksége, aki zuglói, aki ismeri a zuglóiakat, aki hosszú évtizedeket töltött el a kerületben közéleti munkában és minden képessége, adottsága, gyakorlata és tapasztalata megvan ahhoz, hogy szolgálni tudja az itt lakó embereket – hangsúlyozta Pesti Imre, aki szerint Rozgonyi Zoltán pontosan ilyen személy. A fideszes politikus az ellenzék lehetséges jelöltjéről szólva arról beszélt, „nem valószínű, hogy Budáról kell egy casting után importálni egy olyan ellenjelöltet, aki már ott többször sikertelenül próbálkozott. Sok sikert kívánok Zuglónak és a zuglóiaknak. Döntsenek az eszük és a szívük szerint, és szavazzanak Rozgonyi Zoltánra, a fejlődés és a jövő emberére – jelentette ki Pesti Imre. Rozgonyi Zoltán óriási megtiszteltetésnek nevezte jelölését. A polgármesterjelölt megerősítette Pesti Imre szavait, miszerint négy évvel ezelőtt erkölcsileg és gazdaságilag mély válságban lévő állapotban vették át a zuglói önkormányzat vezetését, rendet kellett teremteniük, kialakítva azokat a viszonyokat, amelyek nem akadályozzák a későbbiekben a fejlődést.„A zuglóiak számára a legfontosabb a rendteremtés és a fejlődés.”Azt gondolom, ez az időszak véget ért, most az építkezés időszaka jön. A zuglóiak számára a legfontosabb a rendteremtés és a fejlődés. Ennek kell lennie a legfőbb programnak, hiszen ez szolgálja a zuglóiak érdekeit – szögezte le Rozgonyi Zoltán, aki a zuglói városvezetés elsődleges feladatának nevezte, hogy fejlesszenek, biztonságot nyújtsanak, rendet tartsanak, és a kerületben élő mintegy 140 ezer emberről és azok otthonáról gondoskodjanak. Tudjuk mit kell tenni Zuglóért, és meg is fogjuk tenni a következő öt évben, ha megkapjuk a bizalmat – mondta Rozgonyi Zoltán. A polgármesterjelölt újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, tervei között szerepel többek között a szociális lakásrehabilitációs program elindítása, egy közigazgatási, valamint egy egészségügyi központ létrehozása is. Ezek mellett kiemelte a Rákos-patak menti területek fejlesztését és az Örs vezér tere megújítását. (fidesz.hu)