Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi sportcsarnokot
2014.08.12
Szeptembertől napi 16-18 órában hódmezővásárhelyi diákok és sportegyesületek használhatják majd a létesítményt.

Szeptembertől ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi Balogh Imsi Sportcsarnokot – közölte Almási István fideszes polgármester kedden az alföldi város közgyűlésének rendkívüli ülésén. Hároméves folyamat végére sikerült pontot tenni, szeptembertől napi 16-18 órában hódmezővásárhelyi diákok és sportegyesületek használhatják majd a létesítményt – mondta a politikus.    Végh Ibolya aljegyző emlékeztetett, az önkormányzat 2011 szeptemberében felmondta a beruházó céggel, a K-Art Építészstúdió Kft.-vel a PPP-konstrukcióban három évvel korábban épült sportcsarnok üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződést. A következő évben a kormány a PPP-szerződések felülvizsgálatáról döntött az ingatlanok olcsó és hatékony működtetése érdekében. A folyamat során a sportcsarnok állami tulajdonba került - közölte az aljegyző.    A közgyűlés egyhangú döntése alapján az önkormányzat bérleti szerződést köt az állammal, így szeptember 1-jétől a város üzemeltetheti az intézményt. A város egyeztet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, annak érdekében, hogy a helyi oktatási intézmények a legoptimálisabban tudják használni a sportcsarnokot.    A Hódmezővásárhely belvárosban felépült – nemzetközi kosárlabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas – sportcsarnokot 2008 augusztusában adták át.(MTI-fidesz.hu)