Új lendületet kell adni Szentendrének
2014.08.12
A Fidesz helyi tagsága a Szentendre előtt álló új feladatokra a legalkalmasabb jelöltet találta meg Verseghi-Nagy Miklós személyében– hangsúlyozta Gulyás Gergely a Pest megyei városban tartott sajtótájékoztatón. Verseghi-Nagy Miklós aláhúzta, a helyzet megérett a változásra, új lendületet kell adni Szentendrének.

Verseghi-Nagy Miklós négy gyermek édesapja, fontos vezető tisztségeket töltött be a gazdasági életben, és régóta aktív tagja a helyi Fidesznek is – mondta el Gulyás Gergely a polgármesterjelöltről. A politikus hangsúlyozta, a helyi politikában a Fidesz megfelelő válaszokat adott a nehéz kérdésekre.Ugyanakkor emlékeztetett, nagy adóssága volt a városnak, de ezt az időszakot már sikerült többé-kevésbé Szentendrének maga mögött tudnia. Azt reméljük, ha új polgármester áll majd Szentendre élén, akkor a régióban, és különösen a Dunakanyarban a város kiemelt szerepet tölt be – fogalmazott Gulyás Gergely."A szentendreieknek új utakra, járdákra, parkolókra, játszóterekre, parkokra, megújult csatornahálózatra van szüksége."Verseghi-Nagy Miklós aláhúzta, az elmúlt 25 év is egy nagyon szép korszaka volt Szentendrének, folyamatosan fejlődött a város, de mégsem tudta betölteni azt a meghatározó szerepet, melyet országos és nemzetközi szinten is betölthetett volna.Felidézte, a közelmúltat a gazdasági csőd fenyegetése határozta meg, de a legrosszabbat, az anyagi ellehetetlenülést a város vezetésének sikerült megakadályoznia.A polgármesterjelölt szerint emiatt kevesebb figyelem jutott a város működtetésének más területeire. A helyzet megérett a változásra, új lendületet kell adnunk szeretett városunknak, Szentendrének – hangsúlyozta Verseghi-Nagy Miklós.A polgármesterjelölt elmondta, a Fidesz helyi csoportja részletes, kidolgozott programmal rendelkezik. Hatékonyabbá kell tenni a testület és a bizottságok munkáját, ügyfélbarát hivatalt kell kialakítani. Át kell világítani jogi és pénzügyi szempontból az önkormányzat kötelezettségvállalásait."Az ország jövőjével kapcsolatosan az önmagukat baloldalinak nevező alakulatoknak még értékelhető ötleteik sem nagyon vannak."Új lendületet kell adni az infrastruktúra-fejlesztéseknek; a szentendreieknek új utakra, járdákra, parkolókra, játszóterekre, parkokra, megújult csatornahálózatra van szüksége – sorolta a fideszes politikus. A jövőben olyan fenntartható fejlesztésekbe fogunk belevágni, mely a rendelkezésre álló erőforrásokból kigazdálkodható, és hosszú távon fenntartható – húzta alá Verseghi-Nagy Miklós.A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely kitért a baloldal jelenlegi helyzetére is. Elmondta, a 2009-es baloldali miniszterelnöki casting tragikomédiája nem csupán megismételhető, de felül is múlható. A fideszes politikus felhívta a figyelmet, nemcsak budapesti, hanem országos problémáról van szó, mert Szentendrén sem találta még meg az MSZP a jelöltjét.Azt látjuk, hogy a baloldal különböző alakulatai az ország több településén még keresik a jelöltjeiket, és kisstílű hatalmi alkudozásokat folytatnak. Az ország jövőjével kapcsolatosan az önmagukat baloldalinak nevező alakulatoknak nemhogy versenyképes víziójuk, de még értékelhető ötleteik sem nagyon vannak – húzta alá Gulyás Gergely.(fidesz.hu)