Minden eddiginél több pénz jut a nyári gyermekétkeztetésre
2014.08.13
Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára

A baloldali kispártoknak kellene szégyellnie magukat, amiért kormányzásuk idején gyermek- és családellenes politikájukkal és megszorító csomagjaikkal elszegényítették, eladósították és nyomorba taszították a magyar családokat.„a családok terheit folyamatosan csökkentjük.”A gyermekszegénységet a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikája termelte ki.Ma a Fidesz-kormány a rendszerváltás óta a legtöbb pénzt fordítja a tanév alatti gyermekétkeztetésre, és minden eddiginél több, 2,64 milliárd forint jut a nyári gyermekétkeztetésre idén, ami dupla akkora összeg, mint amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra.A támogatási rendszert pedig úgy alakította át a kormány, hogy valóban a legrászorulóbb gyermekekhez jusson el a támogatás. Mi abban hiszünk, hogy akkor van étel a gyermekek asztalán, ha a családnak van miből megvenni, ezért 2010 óta a családok terheit folyamatosan csökkentjük, bevezettük a családi adókedvezményt, csökkentjük a rezsit, növeljük a minimálbért, életbe lépett a gyed extra és a kiskeresetű családok adócsökkentése.(Fidesz Sajtóiroda)