A magyaroknak több tisztelet jár a svéd Európa-ügyi minisztertől is
2014.08.14
Magyarországnak és a magyar embereknek több tisztelet jár még a svéd Európa-ügyi minisztertől is - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

"Elfogadhatatlan, hogy Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről."Szijjártó Péter azután nyilatkozta ezt az MTI-nek, hogy a 444.hu beszámolója szerint a svéd kormány EU-ügyekért felelős minisztere, az Aftonbladet című újság vitarovatában bírálta az Orbán-kormány politikáját.A honlap ismertetése szerint Birgitta Ohlsson azt írta, "Orbánék Oroszországot tekintik politikai modellnek, a liberális demokrácia helyett az illiberális államot és munkaalapú társadalmat kezelik értékként, a jogvédőket és civilszervezeteket pedig akadályként kezelik és idegen érdekek kiszolgálóinak nevezik őket".Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte, hogy Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán "színtiszta hazugságokat állított Magyarországról és a magyar emberekről".Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai polgárok joggal várják el az európai politikusoktól, különösképpen pedig az Európa-ügyi miniszterektől, hogy az európai értékek mentén tegyék dolgukat.Szijjártó Péter szerint Svédország Európa-ügyi minisztere szerdán durván rágalmazta Magyarországot és a magyar embereket, figyelmen kívül hagyva az egyik alapvető európai értéket, a tények tiszteletben tartását.(MTI - fidesz.hu)