Magyarország tartós növekedési pályára állt
2014.08.14
A Fidesz közleménye

A mai adatok a rekord nagyságú, 3,9 százalékos második negyedéves GDP növekedésről is igazolják a Fidesz-kormány eddigi gazdaságpolitikáját: Magyarország talpra állt, a magyar gazdaság mutatói egyre jobbak, egymás után hozzuk a jó eredményeket a magyar emberek szorgalmának és kitartásának köszönhetően."tavaly bekövetkezett a gazdasági fordulat, és mára a gazdasági növekedés is egyre stabilabb."Az ország visszanyerte gazdasági függetlenségét, és tartós növekedési pályára állt, ami azt jelenti, hogy a magyar gazdaság még több embernek lesz képes munkahelyet és megélhetést biztosítani.2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-korszak veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikája tönkretette, eladósította az országot, és egy lapon emlegettek minket Görögországgal. A baloldal zuhanórepülésbe vitte a magyar gazdaságot: 2009-ben több mint 6 százalékos volt a gazdasági visszaesés. Kormányzásuk alatt nemcsak az államadósság, de a munkanélküliség is megduplázott.Ma viszont bizakodóak lehetünk, tavaly bekövetkezett a gazdasági fordulat, kijöttünk a gazdasági recesszióból, és mára a gazdasági növekedés is egyre stabilabb.(fidesz.hu)