Folytatódik Józsefváros újjáépítése
2014.08.15
2010 óta Józsefváros tégláról téglára épül újjá, egyre szebb és élhetőbb lesz. Megújultak a közintézmények, szépülnek a közterületek és az önkormányzat a következő években szeretné a már megkezdett társasházi felújításokat kiterjeszteni, a fejlesztéseket bevinni a házakba.

Az elmúlt négy évben a józsefvárosi társasházak csaknem 900 millió forint, vagyis több mint négyszer akkora támogatást kaptak felújításokra, mint a korábbi években. Csak idén 120 millió forintból újulnak meg a kerület lakóházai, és 31 millió forintot fordít az önkormányzat energetikai rekonstrukciókra. Emellett az Európa Belvárosa és a Magdolna Negyed Programban is épültek újjá társasházak, önkormányzati épületek, a lakóépületek energiatakarékossági fejlesztéseire pedig csaknem 200 millió forint jutott.Jövőre még többet tud az önkormányzat erre a célra költeni, hiszen azzal, hogy a kormány átvállalta a kerület korábbi vezetése által felhalmozott adósságát, az eddig éves adósságszolgálatra fordított 5-600 millió forintot is a társasházak felújítására fogja fordítani a kerület.A városvezetés azzal is támogatja a társasházak felújítását, hogy ha a házak a rezsicsökkentéssel megspórolt összegeket összegyűjtik egy megtakarítási alapba, akkor ezt az összeget az önkormányzat megduplázza. Az önkormányzat célja, hogy a Józsefváros újjáépül programban újjáépített közintézmények és közterületek után biztosítsa a rendezett lakókörnyezetet is a józsefvárosiak számára. Ez lesz a következő évek nagy feladata.(Józsefvárosi Önkormányzat)