Kiadvány a III. kerületben elért eredményekről és az elvégzett feladatokról
2014.08.15
A III. kerület önkormányzata évről évre tájékoztatja a lakosságot a városrészben zajló fejlesztésekről és beruházásokról.

E feladatának megfelelően minden évben elkészíti az ezt bemutató kiadványát, a ciklus zárásaként pedig a Négy év címen számon tartott füzetet, melyet igyekszik minden háztartásba eljuttatni.A lapban megjelent interjúban Bús Balázs polgármester Óbuda-Békásmegyer eredményeiről és a jövő lehetőségeiről ad átfogó képet. Egyebek mellett szól a kerület, a főváros és a kormányzat között kialakult kedvező kapcsolatról és az ebben rejlő lehetőségekről, a kerület pénzügyi helyzetéről, illetve arról a döntéseket meghatározó, közösségépítő szempontrendszerről is, melynek kézzel fogható eredményeivel az itt  élők is találkozhatnak a város közterein és intézményhálózatán keresztül. A polgármester kitér arra is, hogy városvezetői munkája során mely területeken törekszik párbeszédre és kompromisszumra a képviselő-testületben helyet foglaló ellenzéki képviselőkkel, s melyek voltak azok az ügyek, ahol a lakosság érdekében nem lehetett engedményeket tenni.A kiadványban arról is olvashatnak, hogy az elmúlt években a polgármester munkáját mely szakterületeken és milyen konkrét ügyek mentén segítette a négy alpolgármester, illetve arról is, hogy a polgármesteri hivatal törvényes működését felügyelő jegyző milyen régi és új kihívásokkal szembesült munkája során.A kiadvány összesen öt témakörben - városfejlesztés, kultúra, szociális szolgáltatás, környezetvédelem és sport-szabadidő –  rövid szócikkek által, fotókkal bemutatva foglalja össze a mindazt a változást, amelyet a választók bizalmából a városvezetés eddigi erőfeszítéseivel elért. Hogy mennyire elégedettek a helyiek mindezzel, arról a lapban közölt reprezentatív közvélemény-kutatási adatokból is tájékozódhatnak.A kiadvány az önkormányzat honlapjáról is letölthető: http://obuda.hu/wp-content/uploads/2012/02/obuda-bekasmegyer_beszamolo_2014.pdf(MTI-fidesz.hu)