Az államadósságot a bukott baloldal duplázta meg
2014.08.18
Reagálás az ellenzék nyilatkozataira.

"Magyarország az elmúlt négy évben visszafizette az IMF-hitelt, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát."A bukott baloldali kis pártok voltak azok, amelyek megduplázták az államadósságot. Kormányzásuk alatt az országot nyakig eladósították, az államadósságot 8300 milliárd forintról 22 ezer milliárd forintra, a GDP 53 százalékáról 85 százalékra emelték, ráadásul mindezt devizában tették. Veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájukkal az országot tönkretették és kiszolgáltatták. A Fidesz-kormány 2010 óta törleszti az adósságot, ma az államadósság csökkenő pályán van, függetlenül a második negyedéves adatoktól. Magyarország az elmúlt négy évben visszafizette az IMF-hitelt, visszaszerezte gazdasági önrendelkezését és ma hitelek nélkül képes finanszírozni magát. Az ország pénzügyileg stabil, négy éve 3 százalék alatt van a költségvetési hiány, tavaly kiszabadultunk a baloldal hibái miatt kilenc évig húzódó túlzottdeficit-eljárás alól, a gazdaság tartós növekedési pályára állt és rekordokat dönt a foglalkoztatottság.(Fidesz Sajtóiroda)