A nemzetgazdasági miniszter kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnepen
2014.08.19
Szent István napja, államalapításunk ünnepe, rólunk, magyarokról szól. Egy nemzetet azonban nemcsak múltja, annak dicsősége, hanem még inkább a kivívott sikerek, és a közösen elérni kívánt jövő tartja össze – fogalmazott Varga Mihály az ünnepségen.

A magyar állam megalapításával Szent István király, gyarapodó, erős és független állammá tette Magyarországot."A ma átadott elismerések a Magyarország érdekében végzett lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkáért járnak."Örökül hagyta ránk azt a biztos hitet, hogy egyenrangúak vagyunk minden más nemzettel, nyíltan vállalva lehetünk büszkék hagyományainkra, hőseinkre és magyarságunkra – emlékeztetett Varga Mihály.Hiszem, hogy mi magyarok ma is képesek vagyunk arra, hogy a sikeres, eredményes nemzetek körébe tartozzunk – mondta. Azok a nemzetek lesznek a 21. század nyertesei, akik a tudást és tenni akarást szilárd értékekkel tudják párosítani. Megtiszteltetésnek tartom ezért, hogy a mai napon olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó embereknek adhatok át kitüntetést, akiknek munkájában ez a szellemiség tükröződik.A ma átadott elismerések a Magyarország érdekében végzett lelkiismeretes, kimagasló színvonalú és eredményes munkáért járnak – nyomatékosította a miniszter.Varga Mihály Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adta át.(MTI - fidesz.hu)