Józsefvárosban folytatódik az építkezés
2014.08.20
Akinek nincs szilárd értékrendje, az nem tud maradandót alkotni – mondta Kocsis Máté Józsefváros augusztus 20-i ünnepségén.

Ahhoz, hogy maradandót tudjunk alkotni, azt az értékrendet kell követni, ami ezer éven át egyben tartotta ezt a viharvert nemzetet – hangsúlyozta a VIII. kerület polgármestere.„Abban hiszünk, amiben államalapítónk is hitt; a közösség önbecsülésében és összetartásában, a szilárd és maradandó értékrend követésében” – mutatott rá. „Még akkor is, ha csak a töredékét tudjuk elvégezni annak a munkának, amit ő elvégzett” – fűzte hozzá.Kocsis Máté ünnepi beszédében emlékeztetett: az elmúlt időszakban sokan lemondtak Józsefvárosról, és szélmalomharcnak tűnt minden lépés a jobb élet felé. „Gazdátlannak, végletesen enerváltnak tűnt az egész kerület” – jegyezte meg. Sokan elvesztették hitüket, hogy lehet még olyan életük, amilyenre vágynak, és lemondtak arról, hogy lehet még olyan ez a város, amilyet megérdemelnek – idézte fel a városrész néhány évvel ezelőtti reményvesztettségét a kerület vezetője.A polgármester hangsúlyozta, amikor átvették a kerület vezetését, az volt a céljuk, hogy visszaadják az emberek hitét abban, hogy lehet itt is jobb az élet.Kocsis Máté a kerület elmúlt időszakban elért eredményeit érintve kiemelte: Józsefváros Budapest legsikeresebb kerülete lett, ugyanis a városrész amellett, hogy idősbarát önkormányzat kitüntetésben részesült, a legtöbb pályázati támogatást nyerte el a fővárosban.„Felújítottuk valamennyi iskolánkat és számos óvodánkat, jó pár háziorvosi rendelőt, új piacot építettünk, nálunk kap otthont a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, ismét megnyitott az Erkel Színház, és megújult a régi Józsefvárosi Színház is. Új bölcsődét és tizennyolc sportpályát építettünk, 1800 lakást korszerűsítettünk, közösségi kerteket hoztunk létre, és 28 közösségi parkot újítottunk meg” – sorolta a helyben lakók életminőségét javító intézkedéseket Kocsis Máté.Hamarosan megkezdődik az Auróra utcai szakrendelő teljeskörű felújítása, de számos kulturális rendezvénynek ad immár otthont Józsefváros – közölte."Ha az önfeladás helyett az önbecsülés a mérce, akkor nincs lehetetlen."Mindez minden jó szándékú józsefvárosi polgár szorgalmának, munkájának és akaratának eredménye – húzta alá a városvezető. Szavai szerint, ha az önfeladás helyett az önbecsülés a mérce, akkor nincs lehetetlen.A jövő feladatai közül Kocsis Máté a közbiztonság kérdését nevezte a legfontosabbnak. Ennek kapcsán leszögezte: kőkeményen tovább kell üldöznünk a bűnt, éppen ezért kerülnek ki az utcára az új kamerák, ami mellett a rendőrségnek is még inkább fel kell vennie a harcot a drogbűnözéssel szemben, amihez Józsefváros továbbra is minden támogatást meg fog adni.A következő időszak másik nagy feladataként említette Kocsis Máté a helyiek lakáskörülményeinek javítását, amiért mindent meg fognak tenni.A polgármester összegzésében úgy fogalmazott: Józsefvárosban folytatódik az építkezés. Ez a város egy nagyszerű korszak előtt áll, maradandót szeretnénk építeni; rendezett, kulturált, élő és élhető várost szeretnénk az itt lakóknak. Időseiről gondoskodó, fiataljainak segítő várost szeretnénk építeni – fűzte hozzá. Kocsis Máté végül köszönetet mondott a helyi lakosoknak, a hivatal és intézményrendszer dolgozóinak, valamint a képviselőtestület tagjainak.Az ünnepségen részt vett többek között Sántha Péterné alpolgármester, Sára Botond alpolgármester, Egry Attila alpolgármester, Vas Imre országgyűlési képviselő és Józsefváros képviselőtestületének tagjai.Kocsis Máté ünnepi beszéde után Pál István Szalonna és Bandája, valamint az Állami Népi Együttes táncosai a Kárpát-medence legszebb népzenéit és népzenei feldolgozásait szólaltatták meg.A műsor után Vargha Miklós Péter esperes-plébános Sántha Péterné közreműködésével megáldotta az új kenyeret.(fidesz.hu)