fidesz.hu főoldal
család
foglalkoztatás
Orbán Viktor
rezsicsökkentés
gazdaság
választás 2014
Magyarország jobban teljesít
Magyarország nem hagyja magát
képviselőjelölt
Az esélyteremtés az állam egyik legfontosabb feladata az ifjúságpolitikában
2014.08.21
Tisztázni kell, mivel tartozik a magyar állam a saját polgárainak, függetlenül attól, hogy valaki hol, milyen körülmények között született - mutatott rá Balog Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Szegeden a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében tartott szimpóziumon azt mondta, tisztázni kell, mivel tartozik a magyar állam a saját polgárainak, függetlenül attól, hogy valaki hol, milyen körülmények között született. Hozzátette: az állam feladata, hogy mindenkinek - azoknak is, akik helyzetüknél fogva ettől el vannak zárva - biztosítsa a lehetőséget a bölcsőtől kezdve egészen addig, amíg önmagáról és a családjáról tud gondoskodni.

"az állam feladata, hogy mindenkinek - azoknak is, akik helyzetüknél fogva ettől el vannak zárva - biztosítsa a lehetőséget a bölcsőtől kezdve egészen addig, amíg önmagáról és a családjáról tud gondoskodni."

Furcsa módon ma sokkal könnyebben kapni uniós támogatást szociális ügyekre, mint gazdaságfejlesztésre, ha már ez így van, a forrásokat hatékonyan kell felhasználni. Ebben Szeged nem jeleskedett az utóbbi években, pedig komoly lehetőségek vannak az együttműködésre - fogalmazott Balog Zoltán.

Kothencz János, a Fidesz-KDNP, valamint a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom szegedi polgármesterjelöltje kifejtette, törődőbb, emberközpontú városvezetést képzel el a csongrádi megyeszékhelyen. Azt mondta, Szeged egyre inkább kiüresedik, a fiatalok lokálpatrióta helyett vándorrá válnak, akik lehet, hogy haza sem jönnek, mert gyökeret vernek odakint.

A polgármesterjelölt közölte, az ifjúságpolitika "tragikomédiával egyenértékű" ma Szegeden, a következő időszak legkomolyabb kihívása az, miként lehet jövőképet adni a fiataloknak, hogy a városban alapíthassanak családot. Kothencz János hangsúlyozta, a célja, hogy a kormányzattal összefogva élhető jelent és jövőt adjon a szegedieknek.

A politikus szerint a problémák egyik forrása, hogy a jelenlegi városvezetés – "a gőg és arrogancia miatt" - nem hajlandó együttműködni a kormányzattal, és ezzel komoly forrásoktól, fejlesztési lehetőségektől, munkahelyteremtő beruházásoktól esik el Szeged.

A polgármesterjelölt a szociálpolitika terén megvalósítandó tervei közül kiemelte, hogy jelentősen bővítené a bölcsődei férőhelyek számát, a hátrányos helyzetű iskolások szabadidejének értelmes eltöltéséhez élménynapközi-rendszert alakítanának ki, szünidei táborokat szerveznének. Emellett a szülők számára támogatórendszert hoznának létre a többi között a családi egészségfejlesztés területén.

(MTI-fidesz.hu)