A  makóiak elégedetlenek a jelenlegi városvezetőkkel
2014.08.22
Az augusztus elején indult konzultáció első eredményei azt mutatják, hogy a makóiak elégedetlenek a jelenlegi városvezetőséggel, a legkomolyabb problémának a munkahelyek hiányát tartják - közölte Farkas Éva, a Fidesz makói polgármesterjelöltje.

A polgármesterjelölt sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, alapelvei egyike, hogy ne a politikusok találják ki, mi jó a makóiaknak, hanem az itt lakók mondhassák el, mire van szükségük. "A Fidesz augusztus elején kérdőíves konzultációt indított, amelyet személyes beszélgetések egészítenek ki."A Fidesz augusztus elején kérdőíves konzultációt indított, amelyet személyes beszélgetések egészítenek ki. Eddig több mint ezer levelet kaptak vissza, vagyis a makói polgárok több mint tíz százaléka élt a lehetőséggel, hogy elmondja véleményét lakóhelyéről – mondta a politikus. A válaszadók 47 százaléka szerint az elmúlt húsz évben nem fejlődött eleget a gazdaság, 53 százalék leszakadó városként jellemzi a települést. Az emberek 57 százaléka a fiatalok elvándorlási kényszerét, a munkahelyteremtés hiányát tartja a legkomolyabb problémának – ismertette Farkas Éva. A politikus kifejtette, polgármesteri programja a makóiak programja lesz, hogy minden helybeli nyertese legyen a változásnak. A polgármesterjelölt elmondta, a Makón működő nagyobb vállalkozásoknál elsősorban nők jelentkeznek a meghirdetett állásokra. Éppen ezért a női munkahelyek teremtését nevezte a következő időszak legfontosabb feladatának, és a nőknek szóló szakképzések indítását is kiemelten kell kezelni majd - tette hozzá.(MTI - fidesz.hu)