Őszre minden közterület megújul Józsefvárosban
2014.08.22
A héten átadott józsefvárosi Golgota tér 75 millió forintból született újjá. A több mint 16 ezer négyzetméteres területen a kerületi lakosokat felújított sétálóutak, új padok és a tér egy részén új díszburkolat fogadja.

A játszótér nagyobb lett, új burkolatot kapott, és a játékokat lefestették. A téren lévő kutyafuttató nemcsak nagyobb területet, hanem új kerítést is kapott, és a téren lévő sportpályára a jobb használhatóság érdekében gumiburkolat került. A Golgota tér azonban nemcsak szebb, hanem zöldebb is lett. A téren ugyanis 15 új fa és 3 ezer cserje lelt otthonra, a 11 ezer négyzetméternyi gyephez pedig külön öntözőrendszert építettek ki."a kerületben folyamatosan zajlik a munka, Józsefváros tégláról-téglára épül újjá."Láthatjuk tehát, hogy a kerületben folyamatosan zajlik a munka, Józsefváros tégláról-téglára épül újjá. 2010 óta a kerület közterületei folyamatosan megújulnak, és idén őszre a munkálatok befejeződnek. A Mikszáth Kálmán, a Lőrinc Pap, a Gutenberg, a Rákóczi, a Baross, a II. János Pál pápa és a Harminckettesek tere már zöldebben és felújítva várja a kerületi lakosokat. Hamarosan pedig elkészül a Teleki és a Kálvária tér, valamint a Fiumei és Dobozi utca között található FiDo tér is. Saját forrásból, csaknem 120 millió forintból születik újjá a Horváth Mihály  tér, ami Józsefváros új főtere lesz. Otthont ad majd a kerületi ünnepségeknek, rendezvényeknek, különböző vásároknak, koncerteknek, és itt állítjuk fel minden évben Józsefváros karácsonyfáját is.  A Józsefváros Újjáépül programban azonban nemcsak a közterületeink újulnak meg. A program első elemeként az elmúlt négy év alatt Józsefváros csaknem 1 milliárd forintot fordított az oktatási intézményei fejlesztésére, így a kerület minden bölcsődéje, óvodája és iskolája megújult, sőt egy új bölcsődét is építettünk a Tolnai Lajos utcában. Sportudvarok és tornatermek újultak meg, és 18 új kispálya is épült. Közintézményeink fejlesztése sem áll itt meg, jövőre bővítjük a Százados úti óvodát, októberben pedig több mint 1 milliárd forintból kezdődik az Auróra utcai szakrendelő felújítása.​ Az utóbbi években  így Józsefváros egyre szebb és élhetőbb lett, de a munka itt nem áll meg. A következő időszakban az épületekre kell a legnagyobb energiát fordítanunk, ezért be fogjuk vinni a fejlesztéseket a társasházakba. Ez a következő időszak egyik nagy feladata. Józsefvárosban tehát az építkezés folytatódik, hiszen rendezett, kulturált, élhető és élő Józsefvárost szeretnénk. (Budapest Józsefvárosi Önkormányzat)