A Fidesz-KDNP a gazdaságfejlesztésre helyezné a hangsúlyt Debrecenben
2014.08.25
Debrecenben a Fidesz-KDNP új gazdaságfejlesztési politikát dolgoz ki, amelyhez a vállalkozóknak új szövetséget kínál.

Papp László, a Fidesz-KDNP debreceni polgármesterjelöltje megválasztása esetén a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre helyezné a hangsúlyt, és fontosnak tartja, hogy a hajdú-bihari megyeszékhely a következő ciklus öt évében megőrizze a megyei jogú városok között kivívott vezető szerepét."Debrecenben a korábbi városfejlesztési feladatokról a gazdaságfejlesztési feladatokra helyezik a hangsúlyt, továbbá arra, hogy a jólét, a megélhetés biztosítása érdekében munkahelyeket teremtsenek."A város jelenlegi alpolgármestere erről hétfőn sajtótájékoztatón beszélt, hozzátéve: a Fidesz-KDNP célja, hogy az őszi önkormányzati választáson elnyerje mind a polgármesteri címet, mind az egyéni mandátumokat Debrecenben. Hozzátette, a pártszövetség a város 24 egyéni körzetének egyharmadában indít új jelölteket, akik magasan képzett helyi szakemberek: Becsky István Gábor (1. sz. körzet) közgazdász, Danku Attila (6. sz. körzet) pedagógus, Hernádi Zoltán (22. sz. körzet) programozó matematikus, Orosz Ibolya Aurélia (11. sz. körzet) óvodapedagógus, szociálpolitikus, Varga András (4. sz. körzet) politológus, Barcsa Lajos (16. sz. körzet) jogász, Ary Petronella (13. sz. körzet) ügyvéd, Korbeák György (21. sz. körzet) geográfus.Papp László kiemelte: a korábbi városfejlesztési feladatokról a gazdaságfejlesztési feladatokra helyezik a hangsúlyt, továbbá arra, hogy a jólét, a megélhetés biztosítása érdekében munkahelyeket teremtsenek. Ehhez új gazdaságfejlesztési politikát dolgoznak ki, amelyhez a vállalkozóknak új szövetséget kínálnak - tette hozzá.Széles Diána kampányfőnök közölte: csaknem ezer - megbízólevéllel ellátott - aktivista vesz részt a kampányban, amelynek során minden egyes debreceni háztartásba eljutnak.Az ajánlási ívek gyűjtésében a jelöltek is részt vesznek, a személyes kapcsolattartás és a programalkotás érdekében. Kitért arra, a napokban megjelent Őrváros című kiadványuk mellett hamarosan postaládába kerülnek a szórólapok is, de már plakátjaik is az utcákon vannak.(MTI - fidesz.hu)