A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba
2014.08.26
A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva kedden az MTI-vel.

"Az ellenzéki pártok ne használják fel kampánytémára, és ne terjesszenek hazugságokat a tanévkezdésről"A minisztérium közleményében megkérte az ellenzéki pártokat, hogy iskolakezdés előtt a gyermekeket és szüleiket "ne használják fel kampánytémára, és ne terjesszenek hazugságokat a tanévkezdésről". Az Emmi azt írta: a tankönyvek kiszállítása rendben zajlik az iskolákba, a tankönyvpiac átalakítása miatt a szeptemberben kezdődő tanévben a diákok hatvan százaléka ingyen kapja a tankönyveket, amelyek átlagosan húsz százalékkal lettek olcsóbbak. Hozzátették: a szülőknek a tankönyvcsomagok átvételéig van lehetőségük arra, hogy az árat befizessék csekken, akik pedig új csekket szeretnének igényelni, megtehetik az iskolákban és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) infopontjain.(MTI - fidesz.hu)