Újabb házi segélyhívókat szereltek fel Kaposváron
2014.08.26
Újabb segélyhívó készüléket szereltek fel egyedül élő, 65 év feletti kaposváriak lakásába, így már 120 házi segélyhívó működik Kaposváron - közölte a városháza kedden az MTI-vel.

"A SEGÉLYHÍVÓK FENNTARTÁSÁRA, ÜZEMELTETÉSÉRE ÉVENTE HÁROMMILLIÓ FORINTOT FORDÍT AZ ÖNKORMÁNYZAT.""Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester elkötelezett az iránt, hogy a kaposváriak közösségének minden olyan idős tagja megkaphassa ezt a segítséget, akinek egészségi állapota szükségessé teszi" - olvasható a közleményben. Az újabb segélyhívók felszerelésére az önkormányzat csaknem 1,7 millió forintot költött.Kaposváron 2008-ban 70 készülékkel indult a program. Tavaly 211 esetben kértek ilyen módon segítséget, az idén csaknem száz hívás érkezett az időseket gondozó Liget otthonba, ahonnan a jelzéskor a gondozó azonnal indul a segítséget kérőhöz.A segélyhívó készüléket azok az idősek, fogyatékkal élő vagy beteg emberek kérhetik, akik otthonukban élnek és egészségi állapotuk, valamint szociális helyzetük miatt rászorulnak.(MTI-fidesz.hu)