A kormány szerdai ülésén is napirenden a devizahitelesek ügye
2014.08.27
A kormány mai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő.

Tájékoztatása szerint a kormány arra kérte a szakmai munkacsoportot, hogy folytassa az intenzív jogalkotási munkát, hogy az Országgyűlés mielőbb tárgyalhassa a törvényjavaslatot. A végleges előterjesztésről a kabinet következő ülésén születhet döntés - fűzt hozzá."A bankok nem tudják bebizonyítani, hogy tisztességesen jártak el."A kormány áttekintette az eddigi perek eredményét - közölte, hangsúlyozva: már az eddigi perekből is látszik az, hogy az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben és a bankok nem tudják bebizonyítani, hogy tisztességesen jártak el a hitelesekkel szemben.Mint ismert, a kormány megbízásából százötven - a bankok hitelezési gyakorlatát jól ismerő - ügyvéd dolgozik azon, hogy megvédje a devizahitelesek igazát. A kormány célja változatlanul az, hogy a családoknak igazságot szolgáltasson, az emberek visszakapják a bankoktól a tőlük tisztességtelenül elvett összegeket és végre eljöjjön a fair bankok ideje - zárul a közlemény.(fidesz.hu)