Magyarországon képzik az Uniós csatlakozás előtt álló balkáni országok közbeszerzési szakértőit
2014.08.29

"A program célja, hogy a résztvevő országok szakértői megismerjék az EU-s közbeszerezési rendszert és a korrupció elleni intézkedések szabályozását."A Miniszterelnökség szervezésében pénteken zárul az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által támogatott rendezvénysorozat, amelynek keretében hat nyugat-balkáni ország (Szerbia, Montenegró, Albánia, Koszovó, Macedónia, Bosznia-Hercegovina), illetve Törökország 56 szakértője részesült oktatásban a csalás, a korrupció és az Unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb jogellenes tevékenységek hatékony megelőzése érdekében. Magyarország pályázat keretében nyerte el a csatlakozás előtt álló országok szakembereinek képzését. A program célja, hogy a résztvevő országok szakértői megismerjék az EU-s közbeszerezési rendszert és a korrupció elleni intézkedések szabályozását.A felkészítésen túl a képzés célja a nemzetközi intézményes együttműködések erősítése, határon átnyúló szakértői hálózat létrehozása.A program kormányzati irányítója dr. Császár Dániel közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár szerint az a tény, hogy a csatlakozás előtt álló tagállamok fejlesztését Magyarország nyerte meg nem más, mint eddigi eredményeink és az Európai Bizottság által elfogadott és akkreditált közbeszerzési ellenőrzési rendszerünk elismerése. A helyettes államtitkár hozzátette, a közbeszerzési felügyeleti tevékenység fontos eszköze az uniós források transzparens, szabályos és hatékony felhasználása biztosításában. (Miniszterelnökség - fidesz.hu)