Megkezdődött Magyarországon a bankok elszámoltatása
2014.08.29
A Fidesz-frakció közleménye.

"A BANKOK ELSZÁMOLTATÁSA EGY ÚJ KORSZAK KEZDETE. EGY OLYAN KORSZAKÉ, AMELYBEN TISZTESSÉGES ÉS FAIR BANKRENDSZER FOG MŰKÖDNI MAGYARORSZÁGON."Az országgyűlés által július 4-én elfogadott törvény alapján a bíróságokon megkezdődött a bankok elszámoltatása. Az országgyűlés júliusban törvényben mondta ki, hogy a bankok az egyoldalú szerződésmódosításokkal tisztességtelenül jártak el a magyar családokkal szemben.A bankok az országgyűlés döntését támadták meg a bíróságokon, ahol a perekben a magyar állam által megbízott jogászok harcolnak a magyar családok érdekeiért.A perek lezárultával a bankoknak minden egyes szerződéssel és minden egyes forinttal el kell számolniuk a magyar családok felé. Az elszámoltatás a devizahitelekkel kezdődik és a forinthitelekkel folytatódik.Az ellenőrizhető elszámoltatás érdekében az országgyűlés szeptemberben törvényt alkot az elszámolás szabályairól és határidőiről. Az elszámolási törvény eredményeként a bankoknak kivétel nélkül minden forintot vissza kell fizetniük, amit tisztességtelenül vettek el a magyar családoktól.A bankok elszámoltatása egy új korszak kezdete. Egy olyan korszaké, amelyben tisztességes és fair bankrendszer fog működni Magyarországon.(fidesz.hu)