Októberben indul a józsefvárosi Auróra utcai szakrendelő felújítása
2014.08.29
Az 1,2 milliárd forintos beruházással a Józsefvárosi Önkormányzat egy olyan betegközpontú intézményt alakít ki, amely a betegek számára még nagyobb egészségügyi biztonságot jelenthet.

Józsefváros Önkormányzata közleménye szerint a szakrendelő évente több mint 325 ezer ember korszerű, gyors, folyamatos ellátást biztosítja majd.Az önkormányzat az épületet teljesen felújítja és modernizálja, kívülről teljesen hőszigetelik és a nyílászárókat is kicserélik. A szakrendelőnek új főbejárata lesz a Déri Miksa utca felől, az Auróra utca felőlit pedig akadálymentesítik, hogy a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek könnyebben eljuthassanak a szakorvosokhoz."A felújítással egyidejűleg a szakrendelő környezete is megújul."Az épület felújításán túl a szolgáltatásokat bővítik, új részlegeket alakítanak ki, így ambulánsan végezhető beavatkozást is igénybe vehetnek majd a betegek, lesz például infúziós kezelő.Lecserélik az elavult egészségügyi eszközök és műszerek egy részét, így a jövőben sokkal színvonalasabbá válik a járóbeteg-szakellátás.A technikai fejlesztések révén az előjegyzési idő érezhetően csökkenni fog, így a betegeknek még kevesebbet kell majd várniuk egy-egy vizsgálatra.Egy kisebb lifttel felszerelt épület is hozzáépül a szakrendelőhöz, amelynek a földszintjén gyógyszertár nyílik, az első emeletére pedig beköltözik az eddig a Korányi Sándor utcában működő TBC és Pulmonológiai Gondozó. Így Józsefvárosban minden egészségügyi ellátás egy helyen elérhető lesz.A felújítással egyidejűleg a szakrendelő környezete is megújul és újabb parkolókat is kialakítanak.A munkálatok alatt folyamatosan üzemelni fog minden részleg, zavartalan lesz a betegellátás, a munkálatok fentről lefelé, szintről szintre haladnak majd.(fidesz.hu)