Megújult és bővült a terézvárosi Munkácsy óvoda
2014.09.01
Átadták a megújított és kibővített Munkácsy Mihály óvodát a főváros VI. kerületében hétfőn.

Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kerületben az országos átlagot meghaladó gyermek születik, a pozitív demográfiai adatok miatt megoldást kellett találni a növekvő számú hat év alatti gyermek óvodai elhelyezésére, eleget téve a közoktatási törvény rendelkezéseinek. "A bővítés az eddigi 106 mellett további 60 kisgyermek elhelyezését teszi lehetővé."A 70-es években épült, elavult és túlzsúfolt intézményt felújították és akadálymentesítették, új szintet építettek és korszerűsítették energetikai rendszereit. Az óvoda három új csoportszobával bővült és új berendezéseket kapott - ismertette a polgármester, hozzátéve: a bővítés az eddigi 106 mellett további 60 kisgyermek elhelyezését teszi lehetővé, emellett a már oda járó óvodások is színvonalasabb környezetben fejlődhetnek.A mintegy 200 millió forint összköltségvetésű beruházáshoz közel 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kerület. Hassay Zsófia arról is beszámolt: nyáron több intézményben is végeztek karbantartási munkálatokat, a Bajza Utcai Általános Iskolában például burkolatok, mellékhelyiségek újultak meg és kicserélték a nyílászárókat.(MTI - fidesz.hu)