Példátlan, amit véghezvittünk
2014.09.01
Már az októberi számlában érzékelhető lesz az áramárat érintő újabb rezsicsökkentés azoknál, akik  havi elszámolás alapján fizetnek – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa.

A kormány 2012 decemberében határozta el a rezsicsökkentést, a mostani lépés ennek már a harmadik szakasza, ezúttal 5,7 százalékkal lesz olcsóbb az áram – mondta a képviselő, rámutatva: a korábbi, közel 50  Ft/kWh egységár 37,45 forintra mérséklődött, azaz negyedével csökkent az áram ára."a korábbi, közel 50 Ft/kWh egységár 37,45 forintra mérséklődött, azaz negyedével csökkent az áram ára."Németh Szilárd megjegyezte: a gáz árát legutóbb április 1-én csökkentették 6,5 százalékkal, így a korábbi 152 forint helyett a lakosság már csupán 113 forintot fizet köbméterenként. Október elsejétől a harmadik szakaszban ismét csökkentik a távhő árát is, 3,3 százalékkal – tette hozzá. A rezsicsökkentést megelőzően a 27 európai uniós tagállam közül Magyarországon fizettük a legtöbbet a gázért, a villanyért pedig a második legmagasabb árat – idézte fel a képviselő, kiemelve: már a mostani, szeptemberi rezsicsökkentés előtt is vásárlóerő-paritáson a magyar lakosság fizeti a 4. legalacsonyabb díjat a villamos energiáért, a gáz pedig csak Romániában kerül kevesebbe. Példátlan, amit az elmúlt másfél évben végigvittünk, de példaszerű és ragadós is, mert az Európai Unióban egyre többen rájönnek arra, hogy őket is megsarcolták – fogalmazott Németh Szilárd a 180 percben. (hirado.hu-fidesz.hu)