A fejlesztéssel nem csak a város, de a térség is gazdagabb lett
2014.09.04
Átadták a megújult Volán buszpályaudvart Karcagon.

Nem csak biztonságosabbá és komfortosabbá teszi az utazást, de az érintett települések mobilitását és versenyképességét is javítja a kistérségi közösségi közlekedés fejlesztése – jelentette ki a földművelésügyi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a megújult Volán buszpályaudvar átadó ünnepségén, Karcagon."Jász-Nagykun-Szolnok megyében 400 millió forintot meghaladó összegből, 95 százalékos uniós támogatással összesen 11 város autóbusz-állomását korszerűsítik november végéig."Fazekas Sándor aláhúzta: bár jelentős fejlesztések valósultak meg, vannak folyamatban és várhatók e téren, a vidéki települések közösségi közlekedési szolgáltatása összességében lemaradásban van a fővároshoz képest. Mivel az ország minden táján állampolgári joga a helybelieknek a kor színvonalának megfelelő közlekedés igénybe vétele, a kormány kiemelt figyelmet fordít e hátrány felszámolására – tette hozzá.Közölte: Jász-Nagykun-Szolnok megyében 400 millió forintot meghaladó összegből, 95 százalékos uniós támogatással összesen 11 város autóbusz-állomását korszerűsítik november végéig. A beruházás-sorozat első elkészült eleme a karcagi pályaudvar rekonstrukciója, mely nettó 91 millió forintba került.A tárcavezető hangsúlyozta: a felújításnak köszönhetően nem csak az állomásépület lett szebb, utasbarátabb és vált akadálymentessé, de a környező közterület is új burkolatot kapott. A fejlesztéssel nem csak a város, de a térség is gazdagabb lett – fogalmazott. Dobos László, a város fideszes polgármestere.Köszöntőjében emlékeztetett: Karcagon rövid időn belül jelentős közúti és vasúti beruházások valósultak meg, melyek fontos része a buszpályaudvar rendbetétele.Jelezte: ez utóbbi projekt két lépcsőben készül el: az építkezést követően ugyanis a létesítmény új térfigyelő kamera- és utastájékoztató rendszert kap. Ugyanakkor fontosnak nevezte a járműpark mielőbbi megújítását, cseréjét is.Úti Csaba, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központhoz tartozó Jászkun Volán Zrt. vezérigazgatója az eseményen arról beszélt: évtizedes adósságot törleszt Szolnok megyében az ősz végére befejeződő beruházás-sorozat, melyre az Észak-Alföldi Operatív Program keretéből nyert mintegy 382 millió forint pályázati támogatást a közlekedési vállalat.(MTI-fidesz.hu)