Azon dolgozik a kormány, hogy megmaradjon ez a növekedés
2014.09.04
A magyar gazdaság nőtt a leggyorsabban az egész unióban - ezt erősítették meg a részletes GDP adatok is. A második negyedévben 3,9 százalék volt a bővülés 2013 azonos időszakához képest - ez az adat egyébként megegyezik az augusztus közepén megjelent becsléssel. A 3,9 százalék jelenleg a legjobb növekedési szám az Európai Unióban, és itthon is legutóbb 8 éve volt példa ekkora növekedésre.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Híradóban élő bejelentkezésben azt mondta: 2004 óta, mióta az Európai Unió tagjai vagyunk, nem volt olyan helyzet, mikor a magyar gazdaság növekedése lett volna az első a tagországok között."MIKÖZBEN A MAGYAR GAZDASÁG ELSŐ HELYEN NÖVEKSZIK, A HIÁNYUNKAT 3 SZÁZALÉK ALATT TUDTUK TARTANI."Mint mondta, volt már korábban magasabb növekedési adat, de az mindig a hiány és az adósság növekedésével járt. „Azért örülünk a mostani kiugró eredménynek, mert miközben a magyar gazdaság első helyen növekszik, a hiányunkat 3 százalék alatt tudtuk tartani, tavaly ki is kerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól” –  fogalmazott Varga Mihály.A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: azon dolgozik a kormány, hogy ez a növekedés megmaradjon, az európai uniós támogatásokat úgy szeretnék felhasználni, hogy azok 60 százaléka gazdaságfejlesztésre kerüljön.„Ezáltal azt reméljük, hogy a beruházások üteme és a foglalkoztatottság növekedése lehetővé teszi azt, hogy 2014-205-ben is a magyar gazdaság stabil, erős növekedési pályán maradjon” – húzta alá Varga Mihály. (hirado.hu - fidesz.hu)