Egyre többen élnek segély helyett munkából
2014.09.04
A Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően 150 ezer fiatal foglalkoztatása valósult már meg - jelentette ki Kurucz Éva.

A kormányszóvivő csütörtökön, Jászberényben, a Jász-Plasztik Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatóján arról informált, ez a cég is egyike annak a több ezer magyar vállalkozásnak, ahol a kormány által indított Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően már több százezer ember foglalkoztatása valósult meg. Kurucz Éva felidézte, másfél évvel ezelőtt döntött úgy a kormány, hogy a hátrányos helyzetben lévő munkavállalók foglalkoztatását a munkaadóknak szóló adókedvezményekkel segíti elő. Úgy tűnik, ez a vállalkozás sikerrel járt, hiszen így már több mint 890 ezer ember foglalkoztatása valósult meg – jegyezte meg a kormányszóvivő."a Munkahelyvédelmi Akció azokat a személyeket segíti, akik élethelyzetükből, vagy életkorúkból adódóan hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon."Ismertetése szerint a Munkahelyvédelmi Akció azokat a személyeket segíti, akik élethelyzetükből, vagy életkorúkból adódóan hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Kurucz Éva ide sorolta a 25 évnél fiatalabb pályakezdőket, a kisgyermekes édesanyákat, a tartósan munkanélkülieket, az alacsony iskolázottságúakat, valamint a nyugdíj felé közeledő, 55 év felettieket. Kurucz Éva elmondta, a Jász-Plasztik Kft.-nél 3000 embert foglalkoztatnak, ebből 1500-an köszönhetik a munkahelyüket a Munkahelyvédelmi Akciónak és ebből az 1500 személyből 338 a pályakezdő fiatal.Kitért rá, a pályakezdő fiatalok foglakoztatása egész Európában komoly probléma; például Görögországban, vagy Spanyolországban a fiatalok 53-54 százaléka munkanélküli. Magyarország ebből a szempontból is egyre jobb mutatókkal rendelkezik, a Munkahelyvédelmi Akciónak köszönhetően 150 ezer fiatal foglalkoztatása valósult már meg. Összességében elmondhatjuk, hogy a programnak köszönhetően is egyre többen élnek segély helyett munkából Magyarországon – hangsúlyozta Kurucz Éva.A kormányszóvivő utalt a KSH legfrissebb adataira, miszerint a munkanélküliségi ráta 8 százalék alá csökkent, és az Európai Unióban Magyarországon csökkent a legjobban az elmúlt egy év alatt a munkanélküliek száma. Kurucz Éva arról is beszámolt, hogy újabb 200 ember foglalkoztatását tervezi a Jász-Plasztik Kft. (fidesz.hu)