Új körzeti megbízotti iroda nyílik a Belvárosban
2014.09.04
A vonatkozó együttműködési megállapodást csütörtökön írta alá Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) alpolgármester Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitánnyal és Molnár Gergellyel, a kerületi közterület-felügyelet igazgatójával.

"Az együttműködést a kerületben élők biztonsága érdekében kötötték meg."Az alpolgármester az MTI-nek elmondta, hogy bűncselekmények szempontjából a Belváros a budapesti átlagnál biztonságosabb környezet, nagyobb bűncselekmények nem jellemzőek, elsősorban a garázdaságot, rongálást, lopásokat szeretnék visszaszorítani.Az együttműködést a kerületben élők és az oda látogató rengeteg turista biztonsága érdekében kötötték meg - fejtette ki Szentgyörgyvölgyi Péter.Szavai szerint a rendet könnyebb megőrizni, mint helyreállítani, és ez a közterületekre is igaz.Felidézte, hogy nyolc évvel ezelőtt a belvárosi önkormányzatnak köztisztasági ágazata és közterület-felügyelete sem volt.Az új körzeti megbízotti iroda a kerület déli részén, a Havas utcában nyílik majd, az ingatlan korábban is hasonló szerepet töltött be, azonban évek óta üresen állt.(MTI-fidesz.hu)