Csütörtökön adja át Barroso a partnerségi megállapodás dokumentumait a miniszterelnöknek
2014.09.08
Csütörtökön Budapesten adja át José Manuel Barroso Orbán Viktornak az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodás dokumentumait.

Erről Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatta az MTI-t, hétfőn.A sajtónyilvános esemény után munkaebédet tart az Orbán Viktor vezette magyar és a José Manuel Barroso vezette európai bizottsági delegáció - tájékoztatott a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.Barrosót a nap folyamán díszdoktorrá avatja a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa - közölte még korábban a felsőoktatási intézmény.Az Európai Bizottság és a magyar kormány között létrejött partnerségi megállapodásról szólva Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten az MTI-nek azt mondta: a kabinet és a brüsszeli testület több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban.(MTI - fidesz.hu)