Évről évre többen vesznek részt az Erzsébet-programban
2014.09.08
Az Erzsébet-program indulása óta négyszeresére nőtt a gyermektáborokban résztvevők száma, a  program kétszer annyi nagycsaládosnak és nyugdíjasnak biztosít kikapcsolódási lehetőséget, mint 2012-ben - hangzott el az Erzsébet-program eredményeit ismertető országjárás első állomásán,Tatabányán.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriuma elnökének tájékoztatása szerint a program segítségével idén 55 ezer gyermek vesz részt táborokban, a felmérések szerint szinte valamennyien nehéz körülmények között élnek. A nyugdíjasok közül 34 ezren jutottak kedvezményes pihenési lehetőséghez, és 43 ezer nagycsalád élt a program kínálta lehetőséggel.   "eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és idén a nyertes pályázók száma elérte a 400 ezret."Tavalyi statisztikák szerint a teljes belföldi turizmus öt százaléka, ezen belül a Balaton melletti idegenforgalom 13 százaléka az Erzsébet-program keretein belül zajlott. A program megvalósulásának anyagi hátterét az Erzsébet-utalványok forgalmazása biztosítja. Az utalványok forgalma 1012-ben 83 milliárd forint volt, idén várhatóan eléri a 140  milliárd forintot. Országosan 46 ezer munkáltató ad dolgozóinak utalványokat, melyeket 58 ezer elfogadóhelyen lehet beváltani. Az alapvető élelmiszerek forgalmában 8 és fél százalékos az Erzsébet-utalványok részesedése.   A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és idén a nyertes pályázók száma elérte a 400 ezret. Bencsik János (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: Komárom-Esztergom megyében ezer munkáltató 47 ezer dolgozónak biztosít Erzsébet-utalványt. A megyéből az idén eddig közel kétezer gyermek pihent nyári táborokban.    Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere közölte, a városból idén csaknem ezren nyertek üdülési lehetőséget, és 500 gyermek vett részt táborokban. Az őszi kirándulásokon való részvételre a megyéből 310, Tatabányáról 156 gyermek kapott lehetőséget.(MTI-fidesz.hu)