Közbiztonsági program indul Zuglóban
2014.09.09
Cél, hogy a következő ciklus végére felére csökkenjen a bűncselekmények és szabálysértések száma Zuglóban.

"A KÖZTERÜLETEN ELKÖVETETT REGISZTRÁLT BŰNCSELEKMÉNYEK ARÁNYA 2009 ÓTA 31 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT."Százan Zuglóért néven közbiztonsági program indul a főváros XIV. kerületében. Rozgonyi Zoltán, Zugló alpolgármestere szerdán arról tájékoztatott, hogy a nagyszabású akciósorozatban a kerületi rendőrkapitányság, a zuglói és a budapesti polgárőrség, a zuglói önkormányzati rendészet és az önkormányzat vezetése is részt vesz. Célként jelölte meg, hogy a következő ciklus végére felére csökkenjen a bűncselekmények, szabálysértések száma.Az alpolgármester közlése szerint az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság személy- és vagyonbiztonságára, a szabálysértések visszaszorítására és a közlekedési balesetek megelőzésére. A nagy létszámú ellenőrzésekre havonta több alkalommal is lehet számítani a kerületben. Rozgonyi Zoltán megjegyezte: a közterületen elkövetett regisztrált bűncselekmények aránya 2009 óta 31 százalékkal csökkent, és a tovább javuló eredményekhez a szakemberlétszám és a technika is adott.(MTI - fidesz.hu)