Száműzik a PET palackokat a XII. kerületi Polgármesteri Hivatalból
2014.09.10

A Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában évente több ezer műanyag palack hulladék termelődik, amely palackok a természetben több száz év alatt, vagy egyáltalán nem is bomlanak el, égésük során mérgező anyagok keletkeznek, újrahasznosításuk pedig költséges és energiaigényes.Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy környezetbarát megoldásokat vezessen be a kerületben: többek között fotovoltaikus rendszereket telepít az intézményekre, támogatja a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást.Az önkormányzat legújabb lépése a környezet védelme érdekében az úgynevezett PET palackok száműzése a polgármesteri hivatalból."Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy környezetbarát megoldásokat vezessen be a kerületben."A Hegyvidéki Önkormányzat a mai naptól nem vásárol több műanyag palackos ásványvizet vagy üdítőt, Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere pedig kérte a hivatalban dolgozókat, hogy lehetőség szerint ne is hozzanak magukkal az épületbe műanyag palackot, a munkavégzés közbeni folyadékpótlást úgynevezett ballonos vízadagolók biztosítják a jövőben.A polgármester kérte az önkormányzat többi intézményét is, hogy hasonlóképpen járjanak el.A kerület vezetője sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a hivatalban egy év alatt körülbelül 10.000 PET palack hulladék termelődik, amely nagyjából 400 kg felesleges hulladékot jelent.Az Önkormányzat természetesen nem tudja elkerülni, hogy ügyfelei magukkal hozzanak ásványvizes, üdítős flakonokat, az ő részükre a folyosókon már korábban elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szemetesek továbbra is rendelkezésre állnak.(fidesz.hu)