Jó úton vagyunk
2014.09.12
Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs óbudai polgármester jelenlétében átadták a III. kerületi Szent Margit Kórház felújított kardiológiai osztályát.

Badacsonyi Szabolcs megbízott főigazgató köszönetet mondott a főpolgármesternek, Óbuda önkormányzatának és a támogatóknak azért, hogy hozzájárultak a Szent Margit Kórház kardiológiai osztályának felújításához. Elmondta, az elmúlt két évben több mint 75 millió forintot fordítottak a kardiológiai részlegre felújítására, melynek köszönhetően a kórház egyik legnagyobb forgalmú osztálya is megfelel a kor követelményeinek."nyolc korszerű koronária őrző van, 19 kórteremben 49 ágyon történhet kardiológiai ellátás és 25 ágyon rehabilitáció."Tarlós István felidézte, a baloldali kormányzás és városvezetés idején 2007-ben a több mint 100 éves Szent Margit Kórházat összevonták a Szent János Kórházzal és a változó profilú Budai Gyermekkórházzal. Ennek az lett a következménye, hogy a Szent Margit Kórház tagintézmény lett, és nagy mértékben amortizálódni kezdett. A főpolgármester aláhúzta, Bús Balázs óbudai polgármesterrel közösen, a maguk eszközeivel mindent megtettek azért, hogy 2013. január 1-én a kórház ismét elnyerje önállóságát. Ismét jó úton vagyunk – jegyezte meg a főpolgármester.Tarlós István beszámolt arról is, hogy a Fővárosi Önkormányzat 13 millió forinttal járult hozzá műszerbeszerzésekhez és a felújításhoz, és a kerületi önkormányzat is támogatta a kardiológiai osztályt.Elmondta azt is, hogy nyolc korszerű koronária őrző van, 19 kórteremben 49 ágyon történhet kardiológiai ellátás és 25 ágyon rehabilitáció. A főpolgármester kitért arra is, hogy rendkívül összetett munkát végez a kardiológiai osztály.A politikus szólt arról, hogy egy önkormányzat akkor is tud segíteni a város egészségügyi ellátásában, ha nincs függelmi kapcsolatban az intézményeivel. Reális eszközökkel – a kereteken belül – a főváros és a kerületek is kivehetik a részüket az egészségügyi ellátás jobbításából – hangsúlyozta Tarlós István. Ez a kórház számíthat a fővárosra és Óbuda-Békásmegyerre is – húzta alá a főpolgármester.Varjú Imre osztályvezető főorvos oklevéllel és emlékplakettal jutalmazta azokat, akik segítséget nyújtottak a kardiológiai osztály felújításához.(fidesz.hu)