Megpróbálnak visszakapaszkodni a múlt erői
2014.09.12
A mindennapi kérdések eldöntése mellett azért is nagy az önkormányzati választás tétje, mert "a múlt erői megpróbálnak visszakapaszkodni" - jelentette ki Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken Sopronban sajtótájékoztatón.

Mint mondta, felbukkannak Gyurcsány Ferenc olyan "barátai", akiknek már lett volna alkalmuk pozícióban megmutatni, mire képesek, "de ez a bizonyítás nem járt sikerrel". Az Európai Néppárt frakciójának alelnöke kiemelte, hogy minél nagyobb arányban kerülnek be a kormánypártok és a velük azonos nézeteket valló civil szervezetek jelöltjei az önkormányzatokba, annál nagyobb az esélye, hogy a kormány folytatni tudja a rezsicsökkentést és a bankok elszámoltatását is tartalmazó politikáját, és el tudja hárítani a külföldről érkező támadásokat. "egyértelműen sikeres nyolc év áll Sopron városa mögött"A folyamatosság fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: egyértelműen sikeres nyolc év áll Sopron városa mögött, amit 2010-ben az újraválasztással a polgárok egyszer már elismertek. "Mind az ország, mind pedig a város fejlődése tekintetében óriási jelentőségű az, hogy az együttműködés vagy adott esetben pártpolitikai vagy más alapon történő viszálykodás fogja meghatározni az elkövetkezendő időszakot" - tette hozzá. Szájer József a nyugodt, stabil építkező munka folytatódásának zálogaként említette a jelenlegi polgármester és a Fidesz-KDNP jelöltjeinek újraválasztását. Firtl Mátyás (KDNP), a térség országgyűlési képviselője az eseményen arról beszélt: a város és térsége érdekeit a kormányzat, a hivatalban lévő polgármester és a parlamenti képviselő együttműködése szolgálja, ezért aki a további töretlen fejlődésben érdekelt, az támogassa Fodor Tamást (Fidesz-KDNP) és csapatát.(MTI-fidesz.hu)