Október 31-éig kerül a kormány elé a holding alapú közszolgáltatási rendszerre vonatkozó előterjesztés
2014.09.13

A holding alapú nonprofit közszolgáltatási rendszerre vonatkozó jogszabályok tervezete, valamint a szükséges kormányzati intézkedésről szóló előterjesztés október 31-ig kerül a kormány elé a vonatkozó kormányhatározat alapján - közölte a Kormányzati Információs Központ az MTI érdeklődésére."A munka során meg kell vizsgálni valamennyi közmű-szolgáltatási szektor helyzetét."A kormány a közszolgáltatási rendszer átalakítása érdekében egy olyan állami tulajdonú holding létrehozásán dolgozik, amely nonprofit alapon, a szolidaritás elvét figyelembe véve, kis ráfordítással, fenntarthatóan működik.Az új közszolgáltatási rendszer előkészítésére, a szabályozási, gazdasági megalapozó feladatok elvégzésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter vezetésével, az igazságügyi miniszter, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter részvételével munkacsoport alakult, munkáját a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal segíti. A munkacsoport szeptember 15-éig készíti el számításait, javaslatait.A munka során meg kell vizsgálni valamennyi közmű-szolgáltatási szektor - hulladékgazdálkodás, víziközmű-szolgáltatás, kéményseprő-ipari szolgáltatás, távhőszolgáltatás, villamos energia szolgáltatás, földgázellátás - helyzetét.(MTI - fidesz.hu)