A rezsicsökkentés mindenkinek jár
2014.09.15
Mindenhol érvényesíteni kell a rezsicsökkentést - jelentette ki Rogán Antal, az azonnali kérdések órájában.

Az a célkitűzés vezérelt mindannyiunkat, hogy a rezsiköltségeket a keresetek arányához képest az emberek számára megfizethető mértékűre szállítsuk le - emlékeztetett a kormánypárti honatya. A Fidesz frakcióvezetője felidézte, korábban a Gyurcsány-kormány idején a keresetek arányában európai szinten a legmagasabb rezsiköltséget fizették a magyar háztartások. "Az a célkitűzés vezérelt mindannyiunkat, hogy a rezsiköltségeket a keresetek arányához képest az emberek számára megfizethető mértékűre szállítsuk le."Belváros polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy nem teljesen érvényesült a rezsicsökkentés minden eleme az V. kerületben lévő, úgynevezett HM-tömbházban.Az épületben a honvédelmi tárca biztosítja a fűtést, és mint intézményi nagyfogyasztó nem tudott élni a kedvezményes gázárral. A politikus az ott élőknek biztosított, 2013-ig visszamenőleges rezsicsökkentés lehetőségéről érdeklődött.Válaszában Hende Csaba honvédelmi miniszter közölte: műszakilag már megteremtették a lehetőséget a társasház fűtési rendszerének leválasztására, így októbertől az említett probléma megoldódott, emellett az idén októberi számlában a társasház megkapja a kért rezsicsökkentés-visszatérítést, több mint hatmillió forintot.Viszontválaszában Rogán Antal úgy fogalmazott, a válasz, amit Hende Csaba adott "mindenképpen megnyugtató az érintett társasház közel 200 háztartása számára."A frakcióvezető a kérdés elvi jellegét hangsúlyozta. Azért én magam kérdezek ebben az ügyben, mert azt gondolom, azt mindenképpen jelezni kell, a rezsicsökkentés mindenkinek jár, azt mindenhol érvényesíteni kell - szögezte le a politikus. (MTI-fidesz.hu)